Den 11 november Kejsaren

emperorIdag skiner solen från en närmast klarblå himmel. Solen är också en del av Kejsarens kraft, Kejsaren som är Dagens Tarot den 11/11/11.

Kejsaren är Fadern sitter tryggt på sin stabila tron, fadern av ordning och struktur, av traditioner och konventioner. Han är gammal och styr sitt rike med vishet. Men också kanske i tron att allt kommer vara som det är för evigt.
Att försöka bevara status quo kan bli hans fall, för inget varar för evigt i vår ständigt föränderliga värld. Kejsaren måste se att inget kan stoppa livets naturliga flöde.

Kejsarens kraft är användbar när vi behöver sätta gränser, för det kan behövas ibland. Ibland behövs en viss struktur och trygghet för att vi ska kunna skapa något nytt som vi vill ha det. Så dagens kort kan stå för förmågan att se att det kanske behövs nya strukturer, nya skapelser i livet.

I varje kort finns en positiv och en negativ aspekt och allt beror på vilken synvinkel man själv har, vad man väljer att se och ta till sig. Men man bör inte blunda för något för ibland behöver vi se en negativ aspekt i oss själva för att kunna bli fria från den. Kejsarens negativa aspekt är att han riskerar att stagnera och bli dominant, av rädsla för att förlora det som är.

Hans positiva aspekt är att han är en pionjär som har erfarenhet och en inneboende vishet som kommer med tiden, han bär en kraft som kan skapa nytt och gå nya vägar. Han är kraftfull och trygg i sig själv och denna kraftfullhet och trygghet kan vi använda oss av. För att förändra mönster vi inte är nöjda med, sätta gränser och skydda oss där det behövs, samt inte bli underdånig när det kommer till auktoriteter eller personer som är alltför styrande och kontrollerande. Stå upp för dig själv idag på ett tryggt och vist sätt, inte härskande.

Kejsaren är själv en auktoritet och då denna energi finns inom oss alla, så finns det inget behov av att låta någon annan vara dominant eller styra över en. Men inte heller att dominera eller försöka styra andra. Den auktoritära energin kan nämligen missbrukas, så det gäller att vara uppmärksam. Det gäller att minnas att alla är sin egen Kejsare och att alla har rätten att styra och skapa sitt eget rike.

Kanske är kortet ett löfte om en ny början när det kommer till gamla förlegade strukturer, sådana som verkat vara närmast okrossbara och alltför dominerande i människors liv? Kanske är Kejsaren här idag för att visa oss att vi kan och bör se att all rigiditet och dominans över andra och även inom sig själv, är på väg att dö. För liksom solen är på väg att gå ner bakom Kejsarens rygg, så gryr en ny dag. Ny dag, nya möjligheter. Var din egen Kejsare idag och låt andra få vara sin.

Dagens Tarot är tolkat av Åsa Vargadotter.©

Åsa

Hej! Det är jag som har Katten & Kvasten och som skapar allt innehåll på hemsidan. Jag är häxa, healer, tarotvägledare, kursledare och skapare av distanskurserna Nybörjarhäxan del 1 och 2.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:write: 
:-( 
:unsure: 
;-)