Den 10 november Månen

moonNu är det fullmåne och då passade det ju bra att Dagens Tarot den 10/11 2011 blev Månen. När det är fullmåne så kan vi känna oss påverkade på det ena eller andra sättet. En del får svårt att sova och drömmer väldigt mycket, kanske även konstiga eller jobbiga drömmar. Andra sover bättre än någonsin när det är fullmåne.

Något som Månen visar oss är dess koppling till vatten. Vatten hör ihop med våra känslor och med helande av dessa känslor. Tänk bara på hur skönt det är när man fått gråta ut riktigt ordentligt, tårarnas läkande kraft pratar vi ju också om ibland. Vatten, känslor och månen är sammanvävda.

Vi kan spegla oss själva i vatten och vad är det vi ser? Ligger ytan lugn och klar så kan vi ana vårt bottenlösa inre, men när sikten är grumlig är det svårare att verkligen se, tycks det.

Vad är det som grumlar sikten för dig? Finns det någon känsla som du inte vill se eller kännas vid, som tycks skymma sikten för den oändliga gränslösheten som är du?

Om du kan se den känslan och låta den få vara där som en tillfällig gäst på besök, så ser du också att du inte är begränsad till en känsla. Du har den, men är den inte. Den kommer ur dig, men du är den inte. Du är den eller det som är där innan, under och efter att känslan har passerat genom dig.

Därför är en ”grumlig sikt” som gör att du inte kan se vem du är, endast en illusion. Månen pekar i riktning mot våra illusioner. Hon är på sätt och vis en illusion själv, eftersom hon endast speglar ljuset från solen utan att ha ett eget ljus.

Månen kan visa oss det vi inte känner till om oss själva, den kan spegla i vårt sinne vad vi tror på, vad vi känner och ta upp det till ytan så vi ska kunna se det. Och det gör månen framför allt när den är alldeles rund. För vid fullmåne är dragningskraften på jorden och alla dess innevånare som starkast. 

Månen har också med vår mottagande sida att göra, med Yin. Med den feminina principen inom alla, oavsett kön. Denna feminina och mottagande kraft handlar mycket om att våga möta det som faktiskt är utan att kämpa emot. Det jobbiga är när vi stöter bort, ignorerar eller blir rädda för våra känslor. Det är då de kan ta sig märkliga och ibland destruktiva uttryck, vi vänder dem inåt i form av självanklagelse och martyrskap eller utåt i form av projiceringar på andra.

Månen kan ses som en kärleksfull moder som låter det som behöver speglas, få speglas. Hon låter det du behöver se få komma upp till ytan så du kan bli fri från dina illusioner. Känn månens magi idag. Känn hur hon är kopplad till dina drömmar och känslor och till din intuition. Låt hennes kraft vägleda dig genom dagen in i natten, som är hennes domän.

Dagens Tarot är tolkat av Åsa Vargadotter.©

Åsa

Hej! Det är jag som har Katten & Kvasten och som skapar allt innehåll på hemsidan. Jag är häxa, healer, tarotvägledare, kursledare och skapare av distanskurserna Nybörjarhäxan del 1 och 2.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:write: 
:-( 
:unsure: 
;-)