Den 1 november Översteprästinnan

high-priestessMånen, drömmar, intuition, det inre, aningar. Dessa ord kan beskriva Dagens Tarot den 1/11 2011, som är Översteprästinnan. Hon sitter på sin tron mellan världarna, hon vaktar gränsen mellan dröm och vakenhet.

Hon är den som berättar för oss om våra inre mysterier, om livets hemligheter som vi kan veta med vår intuition, men aldrig greppa och förstå med vårt logiska sinne. Hon berättar också om värdet i att vara sann mot sig själv, av oberoende av andras åsikter om vem man är.

Hon kan vara svår att tolka och greppa taget om, lite likt Mona Lisa med sitt hemlighetsfulla leende. Vem är hon, Översteprästinnan? Men kanske viktigare ändå är; vad vill hon berätta för dig idag?

Hon vill visa dig vikten av att lyssna inåt, att lyssna på din intuition och att öva upp den förmågan som är naturlig för oss. Vad hade du för drömmar inatt, frågar hon dig också, för hon vet våra drömmars betydelse och vad de kan berätta om oss själva och våra liv.

Månskäran vid hennes fötter och kronan på huvudet, som är i form av en fullmåne med två skäror, visar Översteprästinnans koppling till månen.

Månen har att göra med våra drömmar, med intuition, med liv och död och livets mysterier, och är kopplad till vår feminina sida, som är vår mottagande sida. Det feminina finns i både män och kvinnor, ibland kallas det för Yin.

Översterprästinnan sitter mellan världarna, hon symboliserar månens påverkan och lockelse på oss. Idag är en dag att lära känna månen mer. Vad betyder månen för dig, vad symboliserar hon för just dig? Eftersom månen är en länk till vårt inre undermedvetna, så kan det vara en god idé att skapa en medveten kontakt med månen.

Se bara till så du inte förlorar din balans mellan det inre och yttre, mellan natt och dag, mörker och ljus, dröm och verklighet. Vad är vad? Var går gränsen? Sök denna balans i dig själv idag med hjälp av Översteprästinnan.

Dagens Tarot är tolkat av Åsa Vargadotter.©

Åsa

Hej! Det är jag som har Katten & Kvasten och som skapar allt innehåll på hemsidan. Jag är häxa, healer, tarotvägledare, kursledare och skapare av distanskurserna Nybörjarhäxan del 1 och 2.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:write: 
:-( 
:unsure: 
;-)