Bli vän med naturen i höst

Höst i oktober. Nu börjar det dra ihop sig…och oktober är en månad när häxan inom mig vaknar extra mycket till liv. Jag känner nämligen hur den närmar sig, övergången.

Samtidigt som allting hela tiden är en övergång, eftersom livet förstås är i ständig förändring.

Men den övergång och förvandling som nu sker är speciell på sitt sätt, för den står i rak motsats till vårens närmast explosionsartade förändring.
Det är nu istället en övergång till det mörka, till döden, lugnet och vilan och den mer passiva och stilla energin som både hösten och vintern speglar.

Denna del av livet och naturen är så viktig att ta till sig som människa, för vi lever också med i dessa naturens cykler och påverkas av dem. Givetvis, eftersom vi är lika mycket en del av naturen som allt annat.

Att bli vän med naturen

Ett bra sätt att ta till sig denna del av livet som naturen visar oss, är att börja bli vän med den redan nu, när träden skiftar och sprakar i eldens färger samtidigt som marken täcks alltmer av en bädd av mustigt jorddoftande löv.

Andas in den höga höstluften, promenera eller sitt och betrakta löven som släpper taget, singlar ner eller bärs iväg någon annanstans av vinden. Det är en vacker tid, en tid för reflektion. Vad behöver du själv släppa taget om? Vart är du själv på väg eller behöver du kanske stanna upp?

Oktober är en månad då det sker mycket rening och förnyelse. Men inte på samma sätt som under våren för det är en annorlunda energi som råder nu i naturen. Men den är inte desto mindre kraftfull för det…

Nu är det i alla fall god tid att dra lärdom av träden, dessa gamla visa lärare, och göra som de: låta det som är dött få vila och återgå till jorden igen. För ur det som dött, kommer det nytt liv igen. Livet går i cykler, utan början och utan slut.

Den 31 oktober är det dags. Då blickar vi ännu djupare in i mörkret, medan vi tänder våra eldar för gudinnan och för alla som vandrat vidare in i hennes trygga famn. Jag ser fram emot det.

Åsa

Hej! Det är jag som har Katten & Kvasten och som skapar allt innehåll på hemsidan. Jag är häxa, healer, tarotvägledare, kursledare och skapare av distanskurserna Nybörjarhäxan del 1 och 2.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:write: 
:-( 
:unsure: 
;-)