Att välja tarotlek

På ett forum på nätet hamnade jag i ett samtal om att välja ut en tarotlek.
I själva diskussionen handlade det om att köpa en lek åt någon annan, vilket är något som kan vara svårt att göra om inte personen själv får vara med och välja.

Varför då kanske du undrar? Jo, av den anledningen att vi alla är olika och faller för olika tarotlekar. Och det är väldigt viktigt att man väljer en lek som passar en själv och som känns bra.

Tänk dig att köpa en tavla åt någon annan som överraskning. Tavlan ska hänga där på väggen hemma så självklart måste det vara en tavla just jag gillar. Vad jag gillar kanske inte är detsamma som den som köper tavlan faller för. Då blir det problem. :-)

Thoth_tarot_1Det finns många tips när man ska välja sin tarotlek. Man kan förstås läsa andras recensioner av olika lekar och gå på det. En del säger att man ska vända sig till de tarotlekar som är mest populära och anses vara nybörjarlekar. Här finns t ex Rider-Waite och Thoth Tarot. Till vänster ser du kort från Thoth Tarot.

Min åsikt är att det viktigaste är att välja den tarotlek som man känner sig dragen till, den som talar till en kan man säga. Och det kan ju vara en ”nybörjarlek” eller inte. Man kan nästan säga att det är tarotleken som väljer mig. Eller kanske går det åt båda hållen; vi väljer varandra.

En viktig ingrediens när man ska tolka tarot är ens intuition. Därför bör intuitionen vara det som får råda när man väljer ut sin lek. Inte vad man tror är ”det smartaste valet”, eller vad man har läst eller hört, vad den eller den tycker, o s v.

Man bör ta sig tid att i lugn och ro välja ut sin lek. Inte skynda på bara för att man vill ha en och det helst igår. Ta dig tid att betrakta korten och öppna dig för dem, känn efter. Vad tycker jag om bilderna, talar de till mig på ett djupare plan eller känner jag mig osäker på utseendet? Är du osäker och inte särskilt förtjust, ta inte den leken. Sök vidare, du kommer hitta din lek.

radiant_rider_waite_tarot_2_0Vi är alla olika i vårt tycke och smak så om en lek är poppis eller inte bör inte ha någon inverkan när man väljer. Det finns t ex vissa som bara avskyr en av mest populära, använda och kända lekarna; Rider-Waite. Sen finns det andra som fullkomligt älskar den och känner sig hemma med den.

Man behöver inte heller bara ha en lek. Det går förstås att ha flera stycken om man vill och låta känslan välja vilken man ska använda för stunden. Man kan ju också fråga lekarna själva, vilken som vill bli använd! ;-) Jag använder t ex både Radiant Rider-Waite och Thoth Tarot. Till höger ser du kort från Radiant Rider-Waite.

Summan av kardemumman; det finns inga ”regler” för hur man väljer ut sin lek. Det enda man ska komma ihåg är att du och din lek ska bilda en vänskap och ett samarbete, därför bör det förstås vara en lek som du verkligen gillar skarpt. Det ska vara kul och inspirerande att ta fram sin tarotlek.

Åsa

Hej! Det är jag som har Katten & Kvasten och som skapar allt innehåll på hemsidan. Jag är häxa, healer, tarotvägledare, kursledare och skapare av distanskurserna Nybörjarhäxan del 1 och 2.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:write: 
:-( 
:unsure: 
;-)