Att lyssna på sin intuition

Intuitionen, den inre vägledningen, den sanna rösten…den talar till oss. Ibland som en viskning, ibland kanske mer påtagligt och tydligt. Det gäller att kunna konsten att lyssna.

Men många människor pratar mer än de lyssnar. Även de som kanske inte pratar så mycket rent verbalt pratar ändå en hel massa, inne i sitt eget huvud.
Jag har varit båda varianterna, pratat mycket verbalt och även varit tystlåten, utåt sett, men fortsatt prata inne i mitt eget huvud och varit upptagen av det som där sägs. Då kan man förstås inte vara närvarande i nuet. Man kan inte lyssna. :-)

Jag är många saker, en av dem är mystiker. En mystiker är någon som är intresserad av livets inre, av det som finns under ytan på tillvaron. Av att komma djupare och hitta svar och kunskap om livet, som i sig är ett fantastiskt mysterium.

Något jag hela tiden lär mig och blir bättre på, är att lyssna. Först och främst till min intuition, som talar om saker för mig. Vart jag ska gå, vad jag ska säga, när det är tid att stanna upp, vila, och tid att fortsätta och vara aktiv.

triplemoonNär vi lyssnar på oss själva, upptäcker vi världen. För den finns i oss.

När du tycker om dig själv för att du börjat bemästra konsten att lyssna till dig själv, så får du automatiskt lättare att uppskatta andra för vilka de är.

Du behöver inte ens anstränga dig, för det är inget måste att tycka si eller så om den ena eller andra. Det bara blir så att man börjar uppskatta livet…

Ta dig en stund varje dag och lyssna till dig själv. Till en början kan det vara jättesvårt att höra sin sanna röst inom sig, den som kallas intuition eller vägledning.

Svårigheten beror på att de flesta människor fått lära sig av med att lyssna till sig själva, för att istället lyssna på alla andra först och främst. Att andra har svaren och inte man själv.

Det gör att man till slut börjar ta alla andras tankar och åsikter som sina egna sanningar. Och har man levt så under större delen av sitt liv, så kan det förstås vara svårt att skilja agnarna från vetet. Men det går att öva upp. Ju mer man är tyst och lyssnar och följer det där som känns rätt för en själv, det man faktiskt vill…ja, då blir det lättare och lättare.

Det finns något inom alla som talar från, till och genom hjärtat. Lyssna så upptäcker du den rösten, som är din intuition. Intuitionen är din sanning. Lyssna, så hör du den. Att följa den sanningen är att följa flödet.

Åsa

Hej! Det är jag som har Katten & Kvasten och som skapar allt innehåll på hemsidan. Jag är häxa, healer, tarotvägledare, kursledare och skapare av distanskurserna Nybörjarhäxan del 1 och 2.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:write: 
:-( 
:unsure: 
;-)