Att lära sig uppleva energier med sin kropp

Att lära sig känna och uppleva energier är inte så svårt som man kan tro. Det är inte heller några få förunnat, utan något som finns naturligt i oss. Det handlar här om att använda din kropp som redskap.

Din kropp är bestående av energi, precis som allting annat som omger dig är det. Då du är energi, så kan du förstås uppleva energi. Du gör det redan, men är kanske bara inte medveten om det (du upplever t ex energin i din egen kropp, om du stannar upp och känner efter).

I handflatorna sitter det två energicentra eller chakror som det också brukar kallas, som sänder och tar emot energi. Du har även små chakror på fingertopparna som också sänder och tar emot energi. Det är genom dessa chakror i händerna som du ska kunna uppleva energin.

feeling_2Börja med något enkelt och lättillgängligt, som en blomma eller växt.

Håll ut händerna över växten och fokusera medvetet på att du nu ska känna energin som växten utstrålar genom dina händer.

Var öppen och mottaglig och känn. Försök att inte pressa fram en upplevelse utan ha respekt för växten som det levande väsen det är. Bara ta emot känslan av energin genom händerna.

Ju mer du övar, ju lättare kommer det bli. Tålamod är en bra egenskap.

Så småningom kan du gå vidare till att känna energin i andra föremål eller väsen omkring dig. Kom ihåg att allting är energi i rörelse, så det finns egentligen inget som är ”dött”. Allt är liv i olika form, stadier och utveckling.

Du kan kanske till en början ha lättare att uppleva energin från en växt än en blomvas
t.ex., men det betyder inte att inte vasen också är och avger energi. Energin är bara av en annan sort än växten och eftersom den vibrerar på en helt annan frekvens, kan den vara svårare för vissa att uppleva.

Det är lättare att känna energin från väsen som blommor, växter, träd, djur, människor och annat som förändras i en snabbare takt än en blomvas gör (för den kommer ju en dag också att ha förändrats så pass att den blivit till stoft. Men det tar ju betydligt längre tid än för en växt eller människokropp förstås.)

Berätta gärna om dina upplevelser av att känna energi. Om du är alldeles ny på detta och vill pröva övningen så är du välkommen att dela med dig av din upplevelse i kommentarerna nedan. Lycka till!

Åsa

Hej! Det är jag som har Katten & Kvasten och som skapar allt innehåll på hemsidan. Jag är häxa, healer, tarotvägledare, kursledare och skapare av distanskurserna Nybörjarhäxan del 1 och 2.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:write: 
:-( 
:unsure: 
;-)