Att jorda sig – det mest naturliga i världen

Har du svårt att vara fokuserad ibland? Känner du kanske att du är uppe i dina tankar och inte riktigt ”här”? Ja, så där kan vi alla känna det och det kan tyvärr få oss att fatta dumdristiga beslut eller på andra sätt bete oss oklokt och ojordat. Att jorda sig handlar i korthet om att åter komma i medveten kontakt med det som omger en, med elementen och naturligtvis med jorden som bär oss. Jorda sig kan man göra på olika sätt, det finns många tekniker för det. Här är en.

Jag vill först påpeka att jordning inte behöver vara svårt eller ta lång tid. Faktiskt; jag tycker inte att det ska ta lång tid eller vara baserat på någon krånglig teknik med en massa visualiseringar hit och dit, det är onödigt.

forest_creekVi är ju av naturen, vi tillhör naturen, så jordning är därför det mest naturliga i världen.
Inget svårt, besvärligt eller tidsödande alls. Tvärtom; det som är svårt, besvärligt och tidsödande är att inte vara jordad. ;-) Kanske behöver du först ta några lugna, medvetna andetag. Det beror förstås precis på hur pass ojordad du råkar vara för stunden. Ibland kan du gå direkt till nästa steg. Det märker du själv.

Känn luften som kommer in i din kropp genom näsan, ner i lungorna och ut igen. Låt andningen vara det enda som existerar för ögonblicket.

Efter det kan du fokusera på att känna jorden under dina fötter, fokusera på den förnimmelsen, hur jorden känns under fötterna. Känn hur du är i kontakt med jorden genom dina fotsulor. Slappna gärna av i knäna och låt jorden bära dig. Känn hennes kraftfulla trygghet under dig.

Det har ingen betydelse om du är inomhus eller utomhus eftersom jorden alltid finns där under oss, även om vi har täckt över den bara jorden med asfalt, cement eller golvplankor.

Om du vill kan du också föreställa dig att du har rötter som på ett naturligt sätt sträcker sig ut från dina fotsulor och enkelt och lätt gräver sig djupt ner i marken.

Från jorden kan du sen hämta upp kraft, om du känner att du behöver det. Ibland kan det ju räcka med att bara sticka ner de för ögat osynliga rötterna eller känna marken med dina känselspröt, så är du jordad och kraften flödar in i dig.

Ju mer du gör detta, ju lättare kommer det bli för dig att faktiskt fysiskt känna vibrationen från jorden under fotsulorna. Den är verklig och kan förstås upplevas.

Lycka till!

Åsa

Hej! Det är jag som har Katten & Kvasten och som skapar allt innehåll på hemsidan. Jag är häxa, healer, tarotvägledare, kursledare och skapare av distanskurserna Nybörjarhäxan del 1 och 2.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:write: 
:-( 
:unsure: 
;-)