Att använda en pendel

Jag använder flera redskap för divination i min häxkonst och en av dem är pendeln. Den plockar jag fram ibland när jag behöver ha ett ja eller nej som svar på en fråga. Pendeln ger inte så djupgående insikter och högre förståelse för en situation, som tarotkorten, och kan tyckas ganska snäv i sina svar. Men den fungerar när jag behöver ha en riktning i en situation, ett ja eller nej, eller när jag behöver fokusera min energi och lyssna på intuitionen. Pendeln är överhuvudtaget bra för att öva upp sin intuition och lära sig skilja den från andra känslor.

Sedan är det ju så, att sällan är livet så svart eller vitt som vi vill få det till eller skulle önska. Pendeln kan välja att inte säga något alls vilket kan betyda att det inte finns något klart ja eller nej på frågan, eller att jag inte kan/ska veta svaret i stunden. Det finns naturligtvis många sätt att använda pendeln på och det är upp till varje person att utforska vad pendeln kan göra. Det går till exempel att pendla över ett fysiskt objekt för att se vad för energi det utstrålar eller att använda pendeln ihop med en pendelkarta.

Det viktiga när du använder en pendel är först och främst att du känner att pendeln är rätt för dig. Pendeln är ett yttre redskap, ja, men det är på ett sätt också en förlängning av ditt eget medvetande. Därför är det viktigt att du använder en pendel som passar för dig, som du tycker om. Dessutom är det så att ju mer du använder ett redskap desto mer kommer redskapet att fånga upp dina energier och ”tala” till dig. Det laddas med din kraft och blir mer än bara ett ting, det får liv genom dig.

När du har hittat en pendel som passar dig så börja arbeta med den, lär känna den. Bär den gärna med dig också, särskilt i början så att den blir laddad med din energi och kraft. När du använder pendeln är det viktigt att du tar reda på vad som är dess rörelse för ja och nej. Det finns nämligen inget som säger att pendeln ska röra på ett visst förutbestämt sätt för svaren. För att ta reda på ja och nej så ställer du frågor som du själv redan vet svaren på och ser vilket håll pendeln rör sig. Det kan vara löjligt enkla frågor som:

”Är jag en hund?”, ”är det tisdag idag?”, ”står det en elefant på soffbordet?” etc.

När du ställer frågor för att avgöra vad som är rörelsen för ja och nej så är det också ett bra tillfälle att utveckla din intuition. Låt din intuition vägleda dig genom pendeln, känn efter hur det känns när du ställer en fråga som du definitivt vet svaret på.

När du använder en pendel så är det också viktigt att ha en tydlig intention (fråga) samt att veta vem du vänder dig till för svar. Visst är pendeln en förlängning av ditt eget medvetande, men det kan också finnas andra väsen som vill gå in och svara genom pendeln. Därför: gör det helt klart för dig själv vem/var svaret ska komma ifrån, öppna inte dörren för vem som helst att ramla in för då kan du få märkliga svar som kanske inte ens stämmer.

Lycka till med pendlandet! :-)

Åsa

Hej! Det är jag som har Katten & Kvasten och som skapar allt innehåll på hemsidan. Jag är häxa, healer, tarotvägledare, kursledare och skapare av distanskurserna Nybörjarhäxan del 1 och 2.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:write: 
:-( 
:unsure: 
;-)