Årets första fullmåne – Vargmåne

I morgon bitti infaller årets första fullmåne, som av en del kallas för vargmåne.

Jag önskar dig en fullkomligt magisk tid nu när månen återigen går mot sin fulla fas. Helande kraft från månen kan nu få skölja bort illusioner, lösa upp inre blockeringar och också skänka frid till kropp och själ.

Men du. Kom ihåg att inte ta allting på så himla stort allvar. Glöm inte bort att leka, älska, dansa, sjunga, skratta och fira livet. Du finns till och det är en anledning att fira livet varje dag! Låt oss yla tillsammans med vargen denna fullmåne och ta del av hennes visdom och förstånd.

Åsa

Hej! Det är jag som har Katten & Kvasten och som skapar allt innehåll på hemsidan. Jag är häxa, healer, tarotvägledare, kursledare och skapare av distanskurserna Nybörjarhäxan del 1 och 2.

Du gillar kanske också...

5 svar

 1. Nattskatta skriver:

  Har alla fullmånen ett ”namn”? Ex den andre fullmånen på året, heter den nått? Jag tror du förstår vad jag menar brukar gå in och läsa din sida en stund innan läggdags. Tack för en super bra sida

 2. Åsa skriver:

  Hej Nattskatta, tack för din kommentar och vad roligt att du uppskattar hemsidan!

  Ja, som jag har förstått det så finns det namn för de olika fullmånarna som är kopplat till skeenden i naturen vid varje fullmåne. Jag tror att de vi brukar höra talas om, som till exempel vargmåne, har sitt ursprung någonstans hos nordamerikanska urinvånare. Jag har för mig att det ska finnas namn för oss här i Norden också, men kan inte hitta den referensen tyvärr och minns inte var jag läste det. Så min kunskap om dessa fullmånenamn och deras riktiga ursprung, är begränsad tyvärr.

  Men hur som helst så känns det rimligt att namnen är kopplade till hur man lever efter naturen, så att till exempel fullmånen i augusti kallas skördemåne eftersom det är tiden för skörd.

  • Nattskatta skriver:

   Tack
   Jag får se om jag kan hitta det
   Jag har sett på instagram de olika namnen på månen… men om vi har samma namn här vet jag inte

 3. Nattskatta skriver:

  :heart:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:write: 
:-( 
:unsure: 
;-)