Allting har liv

Visste du att allting har liv? Detta är den shamanska insikten, där du inser och verkligen förstår att allting i dig och omkring dig är en form av liv. Det finns shamaner i Sydamerikas regnskogar som säger att även det som vi inte ser som levande också har liv. Och därför går det att kommunicera med det som vi normalt sett ser som livlösa ting.

Det här är inte en vacker tanke, idé eller filosofi jag tror på. Det har inte ett dugg med tro att göra. Det handlar om en direkt upplevelse som inte är beroende av att du har särskilda tankar som du sen måste gå omkring och tro på för att det ska vara på detta vis. Det är på ett sätt frånvaron av tankar. I alla fall de tankar som delar upp, separerar och analyserar varje liten detalj av livet för att göra allt logiskt och som vill göra ett pussel av livet.

Men för den som ser, för den seende (kallad mystiker, shaman, häxa, völva och en massa andra namn genom tiderna) så är det här fullständigt glasklart med eller utan analyserande tankegångar.

När du ser livet så som det är så blir allting vibrerande levande och allting går att kommunicera med. Allt. Du känner dig aldrig ensam mer, för du är alltid – och för alltid – omgiven av liv. Du ÄR liv.

Hur kan man inse detta? Det kan ske på väldigt många olika vis, förstås. Men en sak som hindrar denna insikt är stress. När vi stressar är vi inte riktigt närvarande och kan inte se och lyssna på livet omkring oss. Vi är som i en bubbla av stressade tankar, känslor och nervösa eller irriterade kroppsförnimmelser som går runt i cirklar. Så ett tips för den som vill uppleva och kommunicera med livet är att tagga ner.

Sluta stressa. Andas, ta det lugnt. Sätt ner fötterna på jorden och känn att du befinner dig här, nu. Dra lärdom av naturen, som aldrig stressar men som ändå blomstrar. Kom ihåg att du hinner det du ska hinna. Livet kan aldrig ta slut eller förstöras, det finns ju överallt! Därför behöver du inte oroa dig för att det kommer ta slut innan du hunnit med allt.

Och framför allt: bestäm dig för att du ska sluta med stressandet, för det är bara en dålig vana, ingen naturlag som du är tvungen att leva efter. Och när du väl bestämt dig så blir det lättare. För det är bara du själv som kan och ska leva ditt liv.

Livet är verkligen magiskt när du har väckt dina sinnen till liv igen.

Åsa

Hej! Det är jag som har Katten & Kvasten och som skapar allt innehåll på hemsidan. Jag är häxa, healer, tarotvägledare, kursledare och skapare av distanskurserna Nybörjarhäxan del 1 och 2.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:write: 
:-( 
:unsure: 
;-)