Acceptera dig själv

Oj, vad livet kan vara svårt ibland. Det är så mycket som pockar på vår uppmärksamhet, så mycket som vi tycker att vi behöver ägna vår uppmärksamhet åt. Det börjar med allt vi ser omkring oss, det som vi fått höra är viktigt och vad livet går ut på; som skola, jobb, se bra ut på ytan, köpa saker, skaffa familj, hus, båt, ha semester, betala räkningar och pensionsspara.

Det gäller att hinna med allt också, för tiden rinner iväg och listan på måsten tycks bara bli bara längre och längre med åren. Men hur du än försöker hinna med och bli nöjd, lyckas du inte. Det finns något inom dig som viskar att det finns mer…men vad är det? Och var hittar du det någonstans?

En dag kanske du kommer in på detta med andlighet. Och då kommer saker upp till ytan, vare sig du vill det eller inte. Det som du tidigare inte velat, vågat eller ens kunnat se börjar visa sitt fula tryne. Ditt förflutna kommer i kapp dig och nu börjar det stora, inre arbetet. Som vi kan jobba med oss själva, särskilt i denna fas. Vi anstränger oss till det yttersta för att förlåta det som varit och bli värdiga och älskade.

Vi jobbar hårt för att rensa upp i oss själva, rena, hela och komma vidare. Men vart ska vi ta vägen? Det vet vi inte ens. Och vem är det egentligen som ska acceptera oss? Ge oss bekräftelse på att vi är värdiga att leva och vara här? Vi är ju redan här, det tyder på något stort…

Livet är inte en flykt bort, det är en resa hem. Och hem är där du är. Var du än är.

Inom andlighet så kanske vi vill ha acceptans från Gud, Gudinnan, någon guide, lärare eller mästare, guru eller andra människor vi möter i vårt andliga sökande.

Sällan finns det så mycket sökande efter acceptans och kärlek som inom andligheten. Vi anstränger oss väldigt hårt också för att vara och verka ”andliga”, utifrån den bild vi antingen har skapat själva eller förletts att tro på.

Vi börjar tänka att vi nog måste vara på ett visst sätt, eftersom vi är andliga. Att vi måste eller bör älska andra och acceptera alla. Men vi glömmer det viktigaste av allt: att ifrågasätta om det stämmer. För behöver du verkligen försöka acceptera andra som du kanske inte ens tycker om? Kan du ens göra det, kan du älska villkorslöst? Är det inte att kräva mycket av en människa, andlig eller inte?

Det är ett himla stort jobb att försöka acceptera alla andra och allting som sker, eftersom det hela tiden händer nya saker och vi hela tiden möter nya människor. Vi kan lätt gå vilse i detta och börja tro att vi gör något fel, att det är fel på oss som inte lyckas. Men det enda du behöver och kan göra, är att acceptera dig själv. Jag skulle till och med vilja påstå att det är vad du egentligen vill också. Du vill bli accepterad av dig själv.

Du vill acceptera allt som du är och inte hålla undan för något. Så öppna dig själv för dig själv. Det räcker. Fokusera på det så behöver du inte vara någon annans fånge.

Jag önskar alla en trevlig sommardag var ni än befinner er. :-)

Åsa

Hej! Det är jag som har Katten & Kvasten och som skapar allt innehåll på hemsidan. Jag är häxa, healer, tarotvägledare, kursledare och skapare av distanskurserna Nybörjarhäxan del 1 och 2.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:write: 
:-( 
:unsure: 
;-)